Skip to main content

Wat is gehydrolyseerd collageen?

Gehydrolyseerd collageen, ook bekend als collageenpeptide of collageenhydrolysaat, is een type collageen dat gemakkelijk in de bloedbaan kan worden opgenomen wanneer het als supplement wordt gebruikt.

In de afgelopen jaren zijn gehydrolyseerd collageen supplementen in populariteit gegroeid bij mensen die hun huid een jeugdiger uiterlijk willen geven, gewrichtspijn willen verlichten of de gezondheid van de botten willen verbeteren. Het is ook in klinische onderzoeken gebruikt als supplement ter bevordering van wondgenezing na een brandwond

Collageen en gehydrolyseerd collageen begrijpen

Collageen, een belangrijk eiwit dat in het lichaam wordt geproduceerd, wordt voornamelijk aangetroffen in de huid, botten, kraakbeen, pezen en tanden. Het speelt een cruciale rol in de structuur en functie van lichaamscellen en weefsels zoals bloedvaten, hoornvlies, tandvlees en hoofdhuid. En het bevordert wondgenezing en botherstel.

Met de leeftijd neemt de collageenproductie af. En sommige mensen nemen gehydrolyseerde collageensupplementen in een poging om het uitgeputte collageen te herstellen.

Collageenverlies begint tussen de 18 en 29 jaar – en na de leeftijd van 40 kan het lichaam ongeveer 1% van zijn collageen per jaar verliezen; rond de leeftijd van 80 jaar kan de collageenproductie in het algemeen met 75% afnemen in vergelijking met die van jonge volwassenen

Het collageen dat in supplementen wordt aangetroffen, kan worden gewonnen uit verschillende dierlijke bronnen, waaronder koeien en varkens.

Gehydrolyseerd Collageen en Mardanti

Recent onderzoek heeft goede eigenschappen aangetoond van Gehydrolyseerd collageen die wordt aangetroffen in de huid, schubben en botten van mariene bronnen, zoals vissen, en ongewervelde dieren zoals schaaldieren, kwallen of sponzen. En sommige fabrikanten extraheren ook collageen uit algen. Alternatieve bronnen van Gehydrolyseerd Collageen die een geweldige functionaliteit hebben laten zien, zijn onder meer kippenpoten en -poten en een kikkersoort die voorkomt in China en Mongolië.

Gezondheidsvoordelen van gehydrolyseerd collageen

Er zijn gezondheidsvoordelen van collageensupplementen gemeld.

Collageenonderzoek heeft zich specifiek gericht op:

 • Anti-veroudering van de huid
 • Bot- en gewrichtsgezondheid
 • Wond genezen
 • Lichaamssamenstelling

Wil jij weten wat Mardanti voor jouw huid, haar en nagels kan betekenen?

Geniet nu van een van de beauty producten voor de beste prijs. Vergeet niet gelijk te kijken bij de combideals voor extra veel korting.

 • ? Tijdelijk actie 2+1 Gratis Mardanti Collageen

  Mardanti Collageen Voor 3 Maanden

  69,90
  Én spaar 20 Punten
 • Aanbieding!
  Combineer Hyaluronic Serum & Collageen Poeder

  Hyaluronic Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  Én spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Megavoordeel Vitamine C & Collageen Poeder

  Vitamine C Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  Én spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Het meest complete pakket voor jouw Beautyroutine

  Serum Voordeelpakket & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €173,70.Huidige prijs is: €119,95.
  Én spaar 35 Punten