Skip to main content

Collageen en huid & gezondheid

Misschien is het meeste onderzoek naar collageensuppletie en de mogelijke rol ervan in uw dieet gedaan naar de effecten op de huid & gezondheid. Zoals we al eerder zeiden, vormt collageen natuurlijk 75 procent van het droge gewicht van je huid. Het hangt dus van de spullen af.

Naarmate we ouder worden, neemt het collageen in onze huid af. Naar schatting produceert ons lichaam vanaf onze twintigste elk jaar één procent minder collageen in de huid.

Deze degradatie en verminderde collageenproductie is een belangrijke oorzaak van de rimpels, verminderde huidelasticiteit en dunne huid geassocieerd met ouderdom.

Een groot overzicht van bestaande literatuur (die 11 klinische onderzoeken omvatte met in totaal 805 patiënten) vond dat collageensuppletie de hydratatie en elasticiteit van de huid verhoogt en de collageendichtheid verhoogt.

De onderzoekers concludeerden dat het bewijs “veelbelovend” is voor gehydrolyseerd collageen bij het gebruik van huidveroudering.

 

Goed voor je huid & gezondheid

Collageen is essentieel om de huid & gezondheid zijn sterkte en elasticiteit te geven en om je haar en nagels stevigheid en kracht te geven. Collageen helpt het uiterlijk van de huid verbeteren en rimpels te verminderen. Het kan ook helpen om vocht vast te houden en de elasticiteit en hydratatie van de huid te verbeteren. Collageen helpt je huidcellen om zichzelf te vernieuwen en te herstellen, met een verstevigend effect dat gunstig is bij rimpels en een slapper wordende huid.

Goed je voor haar, nagels en gezondheid

Collageen is ook belangrijk voor je haar, het is de sleutel van celvernieuwing en de kracht en elasticiteit van het haar. De aminozuren van collageen kunnen helpen om je nagels te versterken, broosheid en splijten te voorkomen en ze beter te laten groeien.

Type I collageen is een belangrijke bouwsteen voor huid, haar en nagels. Het helpt je huid zijn structuur te behouden, vocht vast te houden en beschermt tegen verlies van elasticiteit, en ondersteunt sterk haar en nagels.

Wil jij weten wat Mardanti voor jouw huid, haar en nagels kan betekenen?

Geniet nu van een van de beauty producten voor de beste prijs. Vergeet niet gelijk te kijken bij de combideals voor extra veel korting.

 • ? Tijdelijk actie 2+1 Gratis Mardanti Collageen

  Mardanti Collageen Voor 3 Maanden

  69,90
  Én spaar 20 Punten
 • Aanbieding!
  Combineer Hyaluronic Serum & Collageen Poeder

  Hyaluronic Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  Én spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Megavoordeel Vitamine C & Collageen Poeder

  Vitamine C Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  Én spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Het meest complete pakket voor jouw Beautyroutine

  Serum Voordeelpakket & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €173,70.Huidige prijs is: €119,95.
  Én spaar 35 Punten