Skip to main content

Collageen supplementen en gezondheid

Orale supplementen kunnen de darmgezondheid bevorderen
Bij inflammatoire spijsverteringsaandoeningen, zoals prikkelbare darmziekte (IBD), is er een “darmgenezende” theorie over collageen. “Sommige onderzoeken vinden dat de collageenspiegels zijn verlaagd bij patiënten met deze aandoeningen. Door collageen in te nemen, zou je een tekort helpen corrigeren’, zegt Lachman.

Uit onderzoek dat in mei 2017 in het tijdschrift Alimentary Pharmacology and Therapeutics werd gepubliceerd, bleek dat er bij IBD-patiënten een onbalans was tussen de vorming en afbraak van collageenvezels, en dit hield verband met ontstekingen. Eerder onderzoek toont ook aan dat IBD-patiënten verlaagde serumspiegels van type 4-collageen hebben. Collageen supplementen en de gezondheid zijn 2 onderdelen wat enorm belangrijk is voor het lichaam. Collageen maakt deel uit van bindweefsel, dat deel uitmaakt van uw dikke darm en het maagdarmkanaal, dus door uw niveaus te verhogen, kan er een ondersteunende omgeving voor uw lichaam zijn om te genezen. Dit is een opkomend idee, zegt ze, maar het kan een voordeel zijn om een ​​supplement of voedingsaanpak te proberen om de inname van collageen te verhogen.

Collageen kan de gezondheid versterken

Collageen door je koffie roeren kan ook goed zijn voor je ticker. Een kleine ongecontroleerde open-labelstudie, gepubliceerd in het Journal of Atherosclerosis and Thrombosis in mei 2017, keek naar 32 deelnemers die tweemaal daags een collageentripeptide slikten. Na zes maanden waren de markers van atherosclerose (ophoping in slagaderwanden), inclusief metingen van cholesterol en arteriële stijfheid, verbeterd. (Wanneer atherosclerose de slagaders aantast die naar uw hart leiden, staat dit bekend als coronaire hartziekte, de dodelijkste vorm van hartziekte, volgens de Mayo Clinic.) Onderzoekers denken dat het collageen kan helpen de bloedvatwanden te versterken om het risico op slagader ziekte.

Peptiden kunnen botten gezond houden

Volgens de National Osteoporose Foundation neemt de botmineraaldichtheid af naarmate je ouder wordt, vooral na de menopauze. In een gerandomiseerde, placebo-gecontroleerde, dubbelblinde studie bij 102 postmenopauzale vrouwen, verhoogden deelnemers die een jaar lang collageenpeptiden gebruikten hun botmineraaldichtheid in vergelijking met de controlegroep. Onderzoekers stelden dat dit kwam omdat het collageen de botvorming stimuleerde terwijl het botverlies vertraagt, volgens een artikel in het tijdschrift Nutrients in januari 2018.

Collageen kunnen nuttig zijn bij gewrichtsaandoeningen

Er zijn verschillende soorten collageensupplementen die goed zijn voor de gezondheid, bleek uit een artikel dat in november 2019 in Molecules is ontstaan. Type 1 is gunstig als het gaat om je huid te vinden, type 2 mogelijk nuttiger is als het gaat om artritische gewrichtspijn, Lachman uit. Gewrichten zijn uit kraakbeen, dat grotendeels bestaat uit collageen. Een studie gepubliceerd in juni 2016 in de Euras Journal of Medicine geregistreerde patiënten met artrose van de knie die paracetamol samen met collageen type 2, gewrichtspijn verminderden tijdens het lopen en een betere kwaliteit van leven dan die van alleen de medicatie. Dat gezegd hebbende, onderzoek is gemengd en is niet tot een definitieve conclusie gekomen. Volgens Lachman kun je het beste een supplement dat verschillende bronnen van dierlijk collage voordelen bevat.

Wil jij weten wat Mardanti voor jouw huid, haar en nagels kan betekenen?

Geniet nu van een van de beauty producten voor de beste prijs. Vergeet niet gelijk te kijken bij de combideals voor extra veel korting.

 • ? Tijdelijk actie 2+1 Gratis Mardanti Collageen

  Mardanti Collageen Voor 3 Maanden

  69,90
  Én spaar 20 Punten
 • Aanbieding!
  Combineer Hyaluronic Serum & Collageen Poeder

  Hyaluronic Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  Én spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Megavoordeel Vitamine C & Collageen Poeder

  Vitamine C Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  Én spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Het meest complete pakket voor jouw Beautyroutine

  Serum Voordeelpakket & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €173,70.Huidige prijs is: €119,95.
  Én spaar 35 Punten