Skip to main content

Collageen: Wat is het en welke zou ik moeten gebruiken?

Collageen is een eiwit dat van nature in je huid aanwezig is. Een jonge huid bestaat voor maar liefst 80 procent uit collageen, wat zorgt voor stevigheid en elasticiteit. Na je 25 levensjaar verlies je ongeveer 1% collageen per jaar, de aanmaak van collageen gaat dan achteruit. Het kan dus erg van belang zijn om je collageenniveau hoog te houden, zodat je rimpels en een slappe huid kan voorkomen.

Collageen is goed voor de huid
De huid bestaat uit verschillende huidlagen. De opperhuid is de huid die we vanaf de buitenkant zien. De lederhuid is de huid die hieronder volgt en deze huidlaag bestaat vooral uit collageen. Collageen is een belangrijk structureel component in de strijd tegen huidveroudering. Het houdt de huid stevig en elastisch en zorgt ervoor dat het er fris en jong uit blijft zien. te weinig collageen kan leiden tot een verlies van volheid in de huid en toename van rimpels.

Vegan: plantaardige collageen

Online worden er verschillende soorten collageen aangeboden; plantaardige en dierlijke collageen. We kunnen hier kort over zijn: Plantaardige collageen bestaat niet. Collageen is altijd dierlijk. Collageen supplementen worden dan ook alleen gemaakt van dierlijke producten. Dieren maken namelijk ook collageen aan, planten niet.

Aangezien collageen niet in planten voorkomt, wordt er tegenwoordig toch plantaardige collageen aangeboden. Zo zijn er vegan collageenmerken die de collageen structuureiwitten nabootsen, geproduceerd uit bacteriën en gist. Ook zijn er collageen boosters op de markt die voedingsstoffen bevatten die helpen bij de natuurlijke aanmaak van collageen in ons lichaam, maar geen daadwerkelijke collageen bevatten. De echte collageen ontbreekt, en zorgt er dus niet voor dat je lichaam gestimuleerd wordt om (meer) collageen aan te maken.

Dierlijke collageen; Viscollageen en rundercollageen

Er bestaan verschillende soorten collageen. Deze worden vaak verkregen uit de weefsels, huid en de botten van dieren. Zowel viscollageen als rundercollageen worden veel gebruikt en de werking is nagenoeg hetzelfde. Sterker nog, in tegenstelling tot veel beweringen zijn er geen bewijzen dat het een beter werkt dan het ander. Het zorgt allebei voor een gezondere huid met minder rimpels, wat uiteraard ook de reden is dat de meeste mensen ervoor kiezen collageen supplementen te nemen.

Het maakt niet uit voor welke soort collageen je gebruikt, wél is het belangrijk dat het een gehydrolyseerde collageen is voor de juiste opneembaarheid en werking in het lichaam.

Tips bij de aanschaf van collageen

Beoordeel zelf welk soort collageen bij je past. Vaak kan je achterhalen op welke manier het collageen bij de dierlijke bron vandaan wordt gehaald. Het kan bijvoorbeeld belangrijk voor je zijn of dit op een verantwoorde en duurzame manier gebeurd. Daarnaast kan je de webshop of een bepaald collageen merk vragen om een keurmerk 🙂 We adviseren je daarnaast om te kijken welke vitamine voor jou belangrijk zijn naar het gehydrolyseerde collageen poeder. Vitamine C is bevoordeeld essentieel voor de opname van het collageen. Daarnaast bieden Zink, koper en/of hyaluronzuur veel huid & haarvoordelen.

 

De voordelen van Mardanti Viscollageen

Mardanti biedt gehydrolyseerd viscollageen aan. Wij vinden het belangrijk om zorg te dragen voor de wereld en willen zo duurzaam mogelijk ondernemen. Daarom biedt Mardanti viscollageen op basis van de Tilapia en Pangasius vis met het MSC keurmerk. Er wordt dus alleen gebruik gemaakt van visserijen die duurzaam gecertificeerd zijn door de Marine Stewardship Council.

Daarnaast heeft Mardanti ervoor gekozen om essentiële huid, haar en nagel vitamine & mineralen toe te voegen aan het gehydrolyseerde viscollageen. Het unieke gehydrolyseerde vis collageen poeder van Mardanti is verrijkt met: Vitamine C, Riboflavine (B2), Biotine (B8), Zink, Koper en Hyaluronzuur.

Mocht je twijfelen welke collageentype het beste voor jou is, dan  staan onze beautyexperts klaar om je te adviseren 🙂

Wil jij weten wat Mardanti voor jouw huid, haar en nagels kan betekenen?

Geniet nu van een van de beauty producten voor de beste prijs. Vergeet niet gelijk te kijken bij de combideals voor extra veel korting.

 • ? Tijdelijk actie 2+1 Gratis Mardanti Collageen

  Mardanti Collageen Voor 3 Maanden

  69,90
  Én spaar 20 Punten
 • Aanbieding!
  Combineer Hyaluronic Serum & Collageen Poeder

  Hyaluronic Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  Én spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Megavoordeel Vitamine C & Collageen Poeder

  Vitamine C Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  Én spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Het meest complete pakket voor jouw Beautyroutine

  Serum Voordeelpakket & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €173,70.Huidige prijs is: €119,95.
  Én spaar 35 Punten