Skip to main content

Alles over Collageen eiwitten

 

Collageen supplementen helpen bij het vervangen van wat van nature verloren gaat door veroudering

Collageen is de “lijm” die je lichaam bij elkaar houdt. Het maakt ongeveer een derde van het eiwit in je lichaam uit, blijkt uit onderzoek. Het punt is dat je lichaam maakt vanaf je dertigste en veertigste minder collageen aan. Collageenpeptiden die aan uw dieet worden toegevoegd, kunnen dienen om te vervangen wat uw lichaam begint te missen naarmate u ouder wordt, en ondersteunen uw algehele gezondheid.

Collageen is een gemakkelijk te verteren eiwitbron

Je lichaam werkt hard om eiwitten uit bronnen zoals kip of rundvlees te verteren, en sommige mensen kunnen last krijgen van spijsverteringssymptomen zoals boeren of maagpijn na een maaltijd. Maar collageensupplementen worden gehydrolyseerd, wat betekent dat het collageen wordt afgebroken, een proces dat het voor je lichaam gemakkelijker maakt om te verteren. Collageensupplementen kunnen mogelijk een comfortabelere manier zijn om eiwitten in je dieet te krijgen. Het proces van hydrolysering zorgt er ook voor dat collageenpeptiden in water oplossen, waardoor het relatief eenvoudig is om ze in alledaagse voedingsmiddelen (zoals water of smoothies) te gebruiken.

Collageen kan gewrichtspijnen helpen verminderen

Gewrichtspijn kan het moeilijk maken om te oefenen, wat je van het pad naar je doelen kan afstoten. Het nemen van een collageensupplement kan u helpen weer op het goede spoor te komen. Er zijn aanwijzingen dat collageen geweldig kan zijn voor het ondersteunen van bindweefsels en het verbeteren van gewrichtspijn na inspanning. Een studie die in januari 2017 in het tijdschrift Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism werd gepubliceerd, toonde bijvoorbeeld aan dat atleten met kniepijn die 12 weken lang dagelijks 5 g collageenpeptiden slikten, minder gewrichtspijn hadden tijdens het sporten in vergelijking met een placebogroep. Oraal collageen kan het herstel van kraakbeen ondersteunen en kan ook een ontstekingsremmend effect hebben.

Wat collageen eiwitten doen

Collageen eiwitten zijn belangrijk voor je huid. Collageen eiwit vormt een groot deel van het bindweefsel in je huid en zorgt er daarmee voor dat je huid haar stevigheid behoudt.

Aanmaak van collageen eiwitten

Collageen is een eiwit dat door je lichaam zelf wordt aangemaakt. Op jonge leeftijd is de collageenproductie in je lichaam het hoogst en wordt er continu genoeg collageen aangemaakt om de huid mooi strak en gezond te houden. Dit duurt ongeveer tot je 25ste, want daarna neemt de productie van collageen gestaag af waardoor de huid slapper wordt en de eerste rimpels hun intrede zullen gaan doen. Om de eerste tekenen van huidveroudering tegen te gaan kun je je lichaam daar een handje bij helpen door collageen supplementen toe te voegen aan je toch al goede levensstijl.

 

Conclusie Collageen eiwitten

Collageen eiwitten zijn belangrijk, je lichaam maakt ze zelf aan maar vanaf je 25ste neemt de aanmaak het eiwit gestaag af. Er zijn meer dan 25 typen collageen actief in je lichaam, maar vooral type 1 is belangrijk, aangezien 90% van de collageen in je lichaam uit type 1 bestaat. Onderzoek wijst uit dat het innemen van collageen eiwitten een positieve werking heeft op de kwaliteit en elasticiteit van je huid en kan daarmee rimpelvorming vermindert.

Wil jij weten wat Mardanti voor jouw huid, haar en nagels kan betekenen?

Geniet nu van een van de beauty producten voor de beste prijs. Vergeet niet gelijk te kijken bij de combideals voor extra veel korting.

 • ? Tijdelijk actie 2+1 Gratis Mardanti Collageen

  Mardanti Collageen Voor 3 Maanden

  69,90
  Én spaar 20 Punten
 • Aanbieding!
  Combineer Hyaluronic Serum & Collageen Poeder

  Hyaluronic Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  Én spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Megavoordeel Vitamine C & Collageen Poeder

  Vitamine C Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  Én spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Het meest complete pakket voor jouw Beautyroutine

  Serum Voordeelpakket & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €173,70.Huidige prijs is: €119,95.
  Én spaar 35 Punten