Skip to main content

Waarom collageen drinken?

Zoek snel naar “drinkbaar collageen” op Amazon en er verschijnen meer dan 300 resultaten. Veel producten bevatten niet alleen zelfverzekerde beweringen van verkopers dat ze de elasticiteit en stevigheid van de huid kunnen verbeteren, maar ook verleidelijke beoordelingen van mensen die bevestigen, voor zover ze kunnen nagaan, dat hun collageensupplementen precies dat deden. De poeders en vloeistoffen lijken een verleidelijke, gemakkelijke en soms zelfs smakelijke manier om de resultaten van uw huidverzorgingsroutine te verbeteren. Maar is een betere huid echt mogelijk door wat schijnbaar magisch collageen-feeënstof in je koffie te strooien?

De feiten rondom collageen drinken

In theorie klinkt de gedachte om een ​​collageendrank terug te gooien voor een gezondere, stevigere, veerkrachtigere huid om over naar huis te schrijven – om nog maar te zwijgen van je zuurverdiende geld. En het lijdt geen twijfel dat collageen zijn voordelen heeft. Maar het roept de al te voor de hand liggende vraag op: werkt het drinken van collageen of het nemen ervan als een oraal supplement (zoals een collageenpil) echt

Wat is collageen en waarom zou ik het drinken?

Collageen is het belangrijkste structurele eiwit in onze huid. Je kan collageen vergelijken met een matrasframe omdat zonder dat de huid begint af te breken – zoals een matras zonder een frame zou — resulterend in fijne lijntjes en verzakking.

Dit proces is onvermijdelijk naarmate we ouder worden, omdat het collageen in ons lichaam afneemt naarmate we ouder worden, deels dankzij omgevingsfactoren, zoals blootstelling aan de zon en vervuiling. Naast onze huid wordt collageen door het hele lichaam aangetroffen.

Werkt het drinken van collageen om de huid te verbeteren?

We zijn overtuigd dat collageensupplementen onze huid kunnen helpen versterken. Collageen is een groot molecuul dat door onze darmen in kleinere stukjes wordt verteerd wanneer het via de mond wordt ingenomen, Met andere woorden, u profiteert volledig van de voordelen van het collageenmolecuul.

 

Collageen drinken trends

Ook collageendrankjes worden steeds populairder, voornamelijk in Azië. Ze werken het volgens hetzelfde principe als collageen supplementen. Je kan ze kopen als een collageen ‘shot’ of als poeder om te vermengen met water. Collageen drankjes bevatten naast collageen vaak ook andere actieve stoffen zoals vitamine C, peptiden en anti-oxidanten.

Ook met collageen drankjes zijn reeds kleinschalige studies uitgevoerd. Zo werd in 2014 een studie uitgevoerd. Uit de studie bleek dat 15% van de deelnemers minder lijntjes en rimpels in het gezicht vertoonden na 60 dagen en 39% had minder last van een droge huid.

Wil jij weten wat Mardanti voor jouw huid, haar en nagels kan betekenen?

Geniet nu van een van de beauty producten voor de beste prijs. Vergeet niet gelijk te kijken bij de combideals voor extra veel korting.

 • ? Tijdelijk actie 2+1 Gratis Mardanti Collageen

  Mardanti Collageen Voor 3 Maanden

  69,90
  Én spaar 20 Punten
 • Aanbieding!
  Combineer Hyaluronic Serum & Collageen Poeder

  Hyaluronic Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  Én spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Megavoordeel Vitamine C & Collageen Poeder

  Vitamine C Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  Én spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Het meest complete pakket voor jouw Beautyroutine

  Serum Voordeelpakket & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €173,70.Huidige prijs is: €119,95.
  Én spaar 35 Punten