Skip to main content

Wat is de wetenschap achter collageen?

Als we spreken van huidveroudering, hebben we het in feite over collageen. Of beter gezegd, een gebrek daaraan. Vrijwel elke karakteristiek gerelateerd aan een gezond ogende huid komt neer op het collageengehalte: hoe meer van dit eiwit hoe steviger, voller en frisser onze huid eruitziet. Collageen is zelfs het meest voorkomende eiwit dat in het lichaam wordt aangetroffen, en behelst zomaar 30 procent van alle eiwitten in pezen, botten en bloedvaten. Naast andere belangrijke weefsels en organen in ons lijf. Naarmate we ouder worden – en vooral als we roken, drinken en bij blootstelling aan UV – daalt onze collageenproductie. Ons collageenvoorraadje raakt langzaam op. Dit veroorzaakt rimpels, evenals verlies van volume ofwel volheid voor een jeugdige uitstraling. Wil je dit aanpakken dan dien je het verlies van collageen op de een of andere manier op te vangen. In dit artikel lees je hier alles over.
Nieuwe klinisch onderzoek bevestigt de efficiëntie van Peptan voor huidschoonheid en haarsterkte

Peptan® collageen peptiden leveren verschillende gezondheidsvoordelen op en vertonen unieke bioactieve eigenschappen in het lichaam. Investeren in onderzoek en klinische studies is noodzakelijk, en studies worden permanent uitgevoerd, inclusief in-vitro, in-vivo en klinisch onderzoek om Peptans® gezondheidsvoordelen verder te onderbouwen en de potentiële applicaties uit te breiden.

Uitwendig leidt de verminderde aanmaak van collageen tot rimpelvorming en een drogere huid. Ook kan de conditie van haren en nagels achteruit gaan. Je huid en haar zeggen veel over wie je bent, over je levensstijl, leefomgeving, voeding en zelfs je huidverzorgingsregime. De buitenste laag van de huid beschermt ons tegen ultraviolette (UV) straling, schadelijke chemicaliën en infecties. Dermis is de veel dikkere tweede huidlaag. Hier vind je collageen. Collageenvezels in de dermis vormen de infrastructuur voor elastine, dat de elasticiteit van de huid in stand houdt, en voor hyaluronzuur om vocht vast te houden. Veroudering vindt hier plaats voordat deze zichtbaar is aan de oppervlakte. Haar bestaat voor 65-95% uit proteïne. Met de leeftijd kunnen haarvezels worden verzwakt, waardoor ze meer breekbaar worden en minder glanzend lijken.

Peptan collageen peptiden

Peptan® collageen peptiden zijn Type I Collageen Peptiden. Dit betekent dat ze identiek zijn aan het collageen aanwezig in de beenderen en huid van het menselijk lichaam. Peptan® is een zeer zuiver, natuurlijk bioactief product, dat meer dan 97% eiwit bevat (gebaseerd op droog gewicht). De Peptan® collageen peptiden.

Meer dan 90% van de Peptan® collageen peptiden zijn verteerd en beschikbaar als kleine peptiden in het bloed binnen 1 uur na inname. Het is een bioactief ingrediënt dat specifiek werd ontwikkeld omwille van de verschillende gezondheidsvoordelen en functionele eigenschappen.

Wil jij weten wat Mardanti voor jouw huid, haar en nagels kan betekenen?

Geniet nu van een van de beauty producten voor de beste prijs. Vergeet niet gelijk te kijken bij de combideals voor extra veel korting.

 • ? Tijdelijk actie 2+1 Gratis Mardanti Collageen

  Mardanti Collageen Voor 3 Maanden

  69,90
  Én spaar 20 Punten
 • Aanbieding!
  Combineer Hyaluronic Serum & Collageen Poeder

  Hyaluronic Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  Én spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Megavoordeel Vitamine C & Collageen Poeder

  Vitamine C Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  Én spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Het meest complete pakket voor jouw Beautyroutine

  Serum Voordeelpakket & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €173,70.Huidige prijs is: €119,95.
  Én spaar 35 Punten