Skip to main content

Wat doet collageen?

Collageen wordt uitgescheiden door verschillende cellen, maar voornamelijk door bindweefselcellen.

Het wordt gevonden in de extracellulaire matrix. Dit is een ingewikkeld netwerk van macromoleculen dat de fysieke eigenschappen van lichaamsweefsels bepaalt. Een macromolecuul is een molecuul dat een groot aantal atomen bevat.

Met de leeftijd verzwakt collageen, wat leidt tot rimpels en kraakbeenproblemen. In de dermis, of de middelste laag van de huid, helpt collageen bij het vormen van een vezelig netwerk van cellen, fibroblasten genaamd, waarop nieuwe cellen kunnen groeien. Het speelt ook een rol bij het vervangen en herstellen van dode huidcellen.

Sommige collagenen fungeren als beschermende bedekkingen voor gevoelige organen in het lichaam, zoals de nieren. Met de leeftijd produceert het lichaam minder collageen. De structurele integriteit van de huid neemt af. Er ontstaan ​​rimpels en het gewrichtskraakbeen verzwakt.

Vrouwen ervaren een dramatische vermindering van de collageensynthese na de menopauze. Op de leeftijd van 60 jaar is een aanzienlijke afname van de collageenproductie normaal.

Gebruik: Medisch en cosmetisch. Collageen is resorbeerbaar. Dit betekent dat het kan worden afgebroken, omgezet en terug in het lichaam kan worden opgenomen. Het kan ook worden gevormd tot verdichte vaste stoffen of roosterachtige gels. Het brede scala aan functies en het feit dat het van nature voorkomt, maakt het klinisch veelzijdig en geschikt voor verschillende medische doeleinden. Collageen voor medisch gebruik kan afkomstig zijn van mensen, koeien, varkens of schapen.

Wil jij weten wat Mardanti voor jouw huid, haar en nagels kan betekenen?

Geniet nu van een van de beauty producten voor de beste prijs. Vergeet niet gelijk te kijken bij de combideals voor extra veel korting.

 • ? Tijdelijk actie 2+1 Gratis Mardanti Collageen

  Mardanti Collageen Voor 3 Maanden

  69,90
  Én spaar 20 Punten
 • Aanbieding!
  Combineer Hyaluronic Serum & Collageen Poeder

  Hyaluronic Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  Én spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Megavoordeel Vitamine C & Collageen Poeder

  Vitamine C Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  Én spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Het meest complete pakket voor jouw Beautyroutine

  Serum Voordeelpakket & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €173,70.Huidige prijs is: €119,95.
  Én spaar 35 Punten