Skip to main content

Collageen is een van de meest voorkomende eiwitten in het lichaam. Het maakt eigenlijk 30% uit van al het eiwit in je lichaam en het grootste deel van het eiwit in je huid – 75% in totaal. Tijdens de kinderjaren en de vroege volwassenheid maakt het lichaam veel collageen aan. Als we halverwege de twintig zijn, begint de hoeveelheid collageen helaas af te nemen. Zeker bij vrouwen tijdens de menopauze, waar in de eerste 5 jaar een aanzienlijke hoeveelheid collageen verloren gaat.

Wanneer begin je collageen te verliezen?

De exacte leeftijd waarop uw collageenproductie begint af te nemen, varieert van persoon tot persoon, maar is meestal rond de 25. Vanaf dat moment zal het lichaam ongeveer 1% minder collageen per jaar produceren. In eerste instantie zullen er ondanks de lagere collageenproductie niet veel voor de hand liggende veranderingen zijn. Rimpels en andere tekenen van veroudering verschijnen geleidelijk. Rond de leeftijd van 50 jaar neemt de productie van collageen echter aanzienlijk af en versnelt de zichtbare veroudering.

Collageensupplementen

Collageen zorgt ervoor dat de huid elastisch blijft. Dit zorgt voor een stralendere en vollere huid en gaat dus huidveroudering tegen. Collageensupplementen bevatten collageen-peptiden (dit noemen we gehydrolyseerd collageen). Dit is collageen, maar dan afgebroken in de verschillende aminozuren zodat ons lichaam het beter en sneller op kan nemen.

Op welke leeftijd moet u collageensupplementen nemen?

Collageensupplementen kan op elke leeftijd nuttig zijn. Maar aangezien verouderingseffecten pas later in het leven zichtbaar worden, wordt aangeraden om vanaf begin jaren 20 collageen aan te vullen. Als u een veeleisende levensstijl heeft, zult u merken dat de tekenen van veroudering u sneller kunnen inhalen. Collageensupplementen kunnen hierbij helpen. Als je atletisch bent en veel lichaamsbeweging doet, kunnen collageensupplementen erg nuttig zijn – collageen is tenslotte een belangrijk bestanddeel van spierweefsel. Het is ook een van de belangrijkste eiwitten die de weefsels van uw gewrichten vormen. Als u ge√Įnteresseerd bent in het nemen van collageensupplementen zou Mardanti viscollageen met vitamine C een oplossing kunnen bieden. Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming.

Wil jij weten wat Mardanti voor jouw huid, haar en nagels kan betekenen?

Geniet nu van een van de beauty producten voor de beste prijs. Vergeet niet gelijk te kijken bij de combideals voor extra veel korting.

 • ? Tijdelijk actie 2+1 Gratis Mardanti Collageen

  Mardanti Collageen Voor 3 Maanden

  69,90
  √Čn spaar 20 Punten
 • Aanbieding!
  Combineer Hyaluronic Serum & Collageen Poeder

  Hyaluronic Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  √Čn spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Megavoordeel Vitamine C & Collageen Poeder

  Vitamine C Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  √Čn spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Het meest complete pakket voor jouw Beautyroutine

  Serum Voordeelpakket & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €173,70.Huidige prijs is: €119,95.
  √Čn spaar 35 Punten