Skip to main content

Fijne lijntjes onder ogen en kraaienpootjes zijn vaak de eerste tekenen van de ouder wordende huid in het gezicht. Bij de meeste vrouwen worden deze tekenen ergens rond hun dertigste zichtbaar. Fijne lijntjes onder de ogen en kraaienpootjes kunnen later uitgroeien tot diepe rimpels.

Helaas is de veroudering van de huid een natuurlijk proces. Wel kan dit natuurlijke proces versterkt worden door verschillende omgevingsfactoren, zoals zonlicht, roken, stress en ongezonde voeding. Gelukkig zijn er een aantal maatregelen die je kunt overwegen om fijne lijntjes onder de ogen en kraaienpootjes een halt toe te roepen. In dit artikel geven we je een beknopt overzicht van de belangrijkste middelen; huidcrèmes, draden, fillers en botox.

Huidcrèmes

Het belangrijkste voordeel aan huidcrèmes is dat niemand er raar van opkijkt als je ze gebruikt. Het gebruik is meer geaccepteerd dan cosmetische ingrepen. Je kunt huidcrèmes eenvoudig kopen bij een drogist, maar ook online vind je allerlei verschillende soorten huidcrèmes.

Omdat er heel veel verschillende soorten huidcr√®mes zijn, kan het even duren voordat je een variant hebt gevonden die jou helpt. Dit hangt onder meer van je huidtype af en van de gebruikte ingredi√ęnten. Argireline is een effectief middel in huidcr√®mes (bron) en ook komkommer wordt veel gebruikt vanwege de hydraterende werking (bron).

Er zijn ook nadelen verbonden aan huidcr√®mes. Cosmetische ingrepen zijn nu eenmaal effectiever. Daarnaast moet je de cr√®mes eigenlijk dagelijks aanbrengen voor een goed effect. Tot slot kun je slecht reageren op een of meerdere ingredi√ęnten in een cr√®me.

Draden

Behandelingen met draden, oftewel threadlifting, is een nieuwe toepassing van een oude techniek. Bij threadlifting worden er oplosbare hechtdraadjes aangebracht bij de fijne lijntjes onder de ogen en de kraaienpootjes. Hiermee wordt de collageenproductie gestimuleerd. De behandeling is minder ingrijpend en minder duur dan een behandeling met fillers of botox.

Nadeel aan threadlifting is dat het erg gevaarlijk kan zijn. In sommige gevallen hebben mensen blijvende littekens overgehouden aan een behandeling met draden. Plastisch chirurgen hebben daarom ook voorgesteld om dergelijke behandelingen te verbieden.

Fillers

Fillers zijn een populaire manier om rimpels op te vullen. Er zijn twee soorten fillers; middelen op basis van hyaluronzuur, een lichaamseigen stof, of synthetische middelen. Beide fillers worden met een injectienaald of met een canule (een soort buisje) onder de huid aangebracht. Een behandeling met fillers kost vaak enkele honderden euro’s.

Een nadeel aan een behandeling met fillers is dat je deze geregeld moet herhalen, omdat je lichaam de fillers afbreekt. Fillers op basis van hyaluronzuur zijn na een half jaar helemaal uit je lichaam verdwenen (bron). Daags na een behandeling met fillers kunnen er zwellingen te zien zijn.

Botox

Botox is een middel op basis van de gifstof botuline toxine. Dit is een gifstof die de werking van de spieren belemmert. Deze wordt in kleine hoeveelheden ingebracht in de spieren die de rimpels veroorzaken. Een behandeling met botox kost al snel enkele honderden euro’s. Ook botox heeft een tijdelijk effect.

Nadeel aan botox is dat het kan leiden tot bijwerkingen, zoals hangende oogleden. Hier is heel weinig aan te doen, omdat er geen ‚Äėtegengif‚Äô bestaat tegen botuline toxine. Ook kan niet altijd voorkomen worden dat er op andere plekken rimpels ontstaan.

Collageen

Collageen is een nieuwe manier van huidverzorging en vele malen effectiever dan de traditionele cr√®mes. Vanaf de leeftijd van ongeveer 25 jaar begint de activiteit van de huidcellen (fibroblasten) te vertragen, wat resulteert in een vermindering van collageendichtheid en daardoor ontstaan veroudering van de huid.¬†Collageen¬†bevordert van binnenuit een mooiere en strakkere huid. In tegenstelling tot cr√®mes versterkt collageen je huid van binnenuit. Mardanti Collageen wordt ondersteund door een groot aantal bewijzen en klinische studies. Deze tonen aan dat cr√®mes niet kunnen doordringen tot de diepere huidlaag. Door het dagelijks drinken van Mardanti Collageen wordt je huid steviger, sterker en zodoende ook minder rimpelig. Daarnaast zorgt Mardanti Collageen ook voor gezond lichaamsweefsels. Je zult merken dat je huid er sterker, mooier en steviger aanvoelt en uitziet. De actieve ingredi√ęnten bereiken via de bloedbaan de diepere huidlaag. Vloeibaar collageen is tot 20 keer krachtiger dan een collageen in een tablet en zelfs 50 keer krachtiger dan traditionele cr√®mes.

Mardanti Viscollageen

Een van de supplementen die gebaseerd is op deze uitgangspunten is de Mardanti Skincare Collageen. Dit supplement bevat hoogwaardige collageen gemaakt van vis. Het supplement is verrijkt met een hoeveelheid vitamine C, zodat  de natuurlijke aanmaak van collageen ook gestimuleerd wordt. Aangezien de collageen op basis van vis een typische vissmaak heeft is er een aroma toegevoegd om de vissmaak te verhullen. Het supplement is dus ook bij uitstek geschikt voor mensen die niet graag vis eten.

Mardanti Skincare Collageen wordt geleverd in een verpakking met 150 gram collageenpoeder. Afhankelijk van je wensen kun je dagelijks vijf of tien gram van dit poeder innemen voor het slapen gaan. Je kunt deze hoeveelheid eenvoudig afmeten met het meegeleverde maatschepje. Vervolgens voeg je dit toe aan een glas water en je drinkt het geheel op. Tijdens de nachtrust doet je lichaam de rest.

Wil jij weten wat Mardanti voor jouw huid, haar en nagels kan betekenen?

Geniet nu van een van de beauty producten voor de beste prijs. Vergeet niet gelijk te kijken bij de combideals voor extra veel korting.

 • ? Tijdelijk actie 2+1 Gratis Mardanti Collageen

  Mardanti Collageen Voor 3 Maanden

  69,90
  √Čn spaar 20 Punten
 • Aanbieding!
  Combineer Hyaluronic Serum & Collageen Poeder

  Hyaluronic Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  √Čn spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Megavoordeel Vitamine C & Collageen Poeder

  Vitamine C Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  √Čn spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Het meest complete pakket voor jouw Beautyroutine

  Serum Voordeelpakket & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €173,70.Huidige prijs is: €119,95.
  √Čn spaar 35 Punten