Skip to main content

Collageen is een van de meest voorkomende eiwitten in het lichaam. Het maakt eigenlijk 30% uit van al het eiwit in je lichaam en het grootste deel van het eiwit in je huid – 75% in totaal. Tijdens de kinderjaren en de vroege volwassenheid maakt het lichaam veel collageen aan. Als we halverwege de twintig zijn, begint de hoeveelheid collageen helaas af te nemen. Zeker bij vrouwen tijdens de menopauze, waar in de eerste 5 jaar een aanzienlijke hoeveelheid collageen verloren gaat.

Wanneer begin je collageen te verliezen?

De exacte leeftijd waarop uw collageenproductie begint af te nemen, varieert van persoon tot persoon, maar is meestal rond de 25. Vanaf dat moment zal het lichaam ongeveer 1% minder collageen per jaar produceren. In eerste instantie zullen er ondanks de lagere collageenproductie niet veel voor de hand liggende veranderingen zijn. Rimpels en andere tekenen van veroudering verschijnen geleidelijk. Rond de leeftijd van 50 jaar neemt de productie van collageen echter aanzienlijk af en versnelt de zichtbare veroudering.

Op welke leeftijd moet u collageensupplementen nemen?

Collageen kan op elke leeftijd nuttig zijn. Maar aangezien verouderingseffecten pas later in het leven zichtbaar worden, wordt aangeraden om vanaf begin jaren 20 collageen aan te vullen. Als u een veeleisende levensstijl heeft, zult u merken dat de tekenen van veroudering u sneller kunnen inhalen. Collageensupplementen kunnen hierbij helpen. Als je atletisch bent en veel lichaamsbeweging doet, kan collageen erg nuttig zijn – collageen is tenslotte een belangrijk bestanddeel van spierweefsel. Het is ook een van de belangrijkste eiwitten die de weefsels van uw gewrichten vormen. Als u geïnteresseerd bent in het nemen van collageensupplementen of het aanvullen van collageen via uw dieet, is het prima om als twintiger te beginnen. Collageen innemen op jonge leeftijd heeft waarschijnlijk geen zichtbaar effect op uw uiterlijk, maar het kan slijtage helpen voorkomen.

Mardanti Collageen

Een van de supplementen die gebaseerd is op deze uitgangspunten is de Mardanti Collageen Booster. Dit supplement bevat collageen met vitamine C. Het supplement is verrijkt met een hoeveelheid vitamine C, zodat de natuurlijke aanmaak van collageen ook gestimuleerd wordt.

Mardanti Skincare Collageen wordt geleverd in een verpakking met 150 gram collageenpoeder. Afhankelijk van je wensen kun je dagelijks vijf of tien gram van dit poeder innemen voor het slapen gaan. Je kunt deze hoeveelheid eenvoudig afmeten met het meegeleverde maatschepje. Vervolgens voeg je dit toe aan een glas water en je drinkt het geheel op. Tijdens de nachtrust doet je lichaam de rest.

Wil jij weten wat Mardanti voor jouw huid, haar en nagels kan betekenen?

Geniet nu van een van de beauty producten voor de beste prijs. Vergeet niet gelijk te kijken bij de combideals voor extra veel korting.

 • ? Tijdelijk actie 2+1 Gratis Mardanti Collageen

  Mardanti Collageen Voor 3 Maanden

  69,90
  Én spaar 20 Punten
 • Aanbieding!
  Combineer Hyaluronic Serum & Collageen Poeder

  Hyaluronic Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  Én spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Megavoordeel Vitamine C & Collageen Poeder

  Vitamine C Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  Én spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Het meest complete pakket voor jouw Beautyroutine

  Serum Voordeelpakket & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €173,70.Huidige prijs is: €119,95.
  Én spaar 35 Punten