Skip to main content

Er zijn drie verschillende manieren om door middel van voeding van je collageengehalte te ondersteunen. De eerste manier is de aanmaak van collageen door het lichaam zelf. Hier zijn verschillende bouwstenen voor nodig. Vitamine C speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van
collageen, zoals we eerder al bespraken. Ook heeft je lichaam bepaalde eiwitten nodig om zelf collageen aan te maken. Zo bevatten eieren en pinda’s heel veel lysine, een van de belangrijkste bouwstenen van collageen. Als laatste speelt ook zwavel een rol bij de aanmaak van collageen. Deze stof zit bijvoorbeeld veel in knoflook.

Een derde tweede waarop voeding je collageengehalte kan ondersteunen is door de afbraak tegen te gaan. Zo stabiliseert vitamine C een bepaald enzym dat collageen afbreekt. Verschillende soorten bessen zijn rijk aan antioxidanten en voorkomen op die manier dat het collageen in je lichaam afgebroken wordt.

Als derde is het ook mogelijk om collageen te eten. Collageen komt zowel voor in plantaardige als in dierlijke vorm. De collagenen uit planten zijn qua samenstelling heel anders dan de dierlijke vormen van collageen. De plantaardige vormen van collageen moeten eerst omgezet worden voordat ze nuttig zijn voor ons lichaam.

Dierlijk collageen is een stuk eenvoudiger te gebruiken door ons lichaam. Je zou kunnen concluderen dat plantaardige collageen je natuurlijke collageen stimuleert en dat dierlijk collageen letterlijk collageen aanvult aan je lichaam. Want ga maar na: planten beschikken niet over collageen en dieren wel. (in de huid, bindweefsels etc.)

Wat kan je verder nog doen

Naast het innemen van een supplement als de Mardanti Collageen Beauty Booster zijn er nog een aantal dingen die je kunt doen om je collageengehalte te verhogen.

Vermijd overmatig zonlicht

Overmatig zonlicht kan ervoor zorgen dat de collageenaanmaak in je huidcellen verstoord wordt. Dit is voornamelijk het geval bij langdurige en intensieve blootstelling, zoals van een zonnebank of een hete zomerzon. De overmatige blootstelling aan zonlicht versterkt dus de effecten van het ouder worden.

Stoppen met roken

‘Roken veroudert de huid’ staat er met grote letters op sommige pakjes sigaretten. De reden hiervoor is als volgt. De doorbloeding van de huid neemt af als je rookt en hierdoor worden afvalstoffen uit de huid niet goed afgevoerd. Nuttige bouwstenen, zoals de eiwitten die de basis vormen voor collageen worden juist minder goed aangevoerd.

Eet minder simpele koolhydraten

Simpele koolhydraten kunnen zich, nadat ze eenmaal zijn opgenomen in het bloed, eenvoudig hechten aan bepaalde soorten eiwitten en aminozuren. Dit betekent dat deze eiwitten en aminozuren niet meer gebruikt kunnen worden.

Mardanti Collageen

Een van de supplementen die gebaseerd is op deze uitgangspunten is de Mardanti Collageen Booster. Dit supplement bevat collageen met vitamine C. Het supplement is verrijkt met een hoeveelheid vitamine C, zodat de natuurlijke aanmaak van collageen ook gestimuleerd wordt.

Mardanti Skincare Collageen wordt geleverd in een verpakking met 150 gram collageenpoeder. Afhankelijk van je wensen kun je dagelijks vijf of tien gram van dit poeder innemen voor het slapen gaan. Je kunt deze hoeveelheid eenvoudig afmeten met het meegeleverde maatschepje. Vervolgens voeg je dit toe aan een glas water en je drinkt het geheel op. Tijdens de nachtrust doet je lichaam de rest.

Wil jij weten wat Mardanti voor jouw huid, haar en nagels kan betekenen?

Geniet nu van een van de beauty producten voor de beste prijs. Vergeet niet gelijk te kijken bij de combideals voor extra veel korting.

 • ? Tijdelijk actie 2+1 Gratis Mardanti Collageen

  Mardanti Collageen Voor 3 Maanden

  69,90
  Én spaar 20 Punten
 • Aanbieding!
  Combineer Hyaluronic Serum & Collageen Poeder

  Hyaluronic Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  Én spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Megavoordeel Vitamine C & Collageen Poeder

  Vitamine C Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  Én spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Het meest complete pakket voor jouw Beautyroutine

  Serum Voordeelpakket & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €173,70.Huidige prijs is: €119,95.
  Én spaar 35 Punten