Skip to main content

Collageen Poeder, dit moet je weten. De verschillen, ingredi√ęnten en werking.

Collageen is een van de belangrijkste eiwitten in je lichaam. Collageen zorgt er onder andere voor dat je huid jong blijft. Dit is een van de redenen dat veel mensen collageen poeder of andere supplementen met collageen gebruiken. In hoeverre helpt collageen poeder om je huid jong te houden? En welke soort collageen poeder moet je dan kopen?

Waarom collageen poeder innemen?

Naarmate je ouder wordt, neemt de hoeveelheid collageen in je huid af. In sommige gevallen wordt deze veroudering versterkt. Dit kan bijvoorbeeld door blootstelling aan zonlicht. Dat is een van de redenen dat zoveel dagcrèmes een UV-filter hebben. Andere omgevingsfactoren die van invloed zijn op de hoeveelheid collageen zijn roken, stress en milieuvervuiling.

Uit onderzoek is gebleken dat de inname van supplementen met collageen hydrolysaat, oftewel collageen poeder, bij draagt aan het tegengaan van de veroudering van de huid (bron). Tot op zekere hoogte kan gebruik van collageen de veroudering van de huid zelfs omkeren. Wel duurt het een aantal weken voordat de resultaten duidelijk zichtbaar.

Hoe wordt collageen poeder gemaakt?

In de natuur komt collageen natuurlijk niet in poedervorm voor. De collageen, die bijvoorbeeld in de huid van een vis of een varken zit, moet hieruit gehaald worden. Als dit is gedaan, dan blijft een soort slijmerige vloeistof over.

Door middel van een natuurlijk proces wordt dit collageen vervolgens omzet in een poeder. Daarbij worden enzymen gebruikt. In ons lichaam zitten ook enzymen die in staat zijn om eiwitten af te breken. Uit onderzoek is gebleken dat collageen dat door enzymen is afgebroken tot poeder beter geabsorbeerd wordt door het lichaam (bron).

Met collageenpoeder lever je je lichaam de grondstoffen aan om nieuwe collageen aan te maken. Uit onderzoek is gebleken dat dit beter gaat als je lichaam beschikt over een goede hoeveelheid vitamine C (bron). Enkele van de beste collageenproducten op de markt bevatten dan ook vitamine C.

Welk collageen poeder kun je het beste kopen?

Als je op zoek bent naar een effectief collageen poeder supplement voor een gezondere huid, dan is het belangrijk dat je een variant met vitamine C. Vitamine C draagt bij aan de normale collageenvorming en geeft stevigheid aan de huid. Regelmatig gebruik van Mardanti Collageen Booster draagt bij aan de huidtextuur en elasticiteit van de huid én vermindert rimpels.

Wil jij weten wat Mardanti voor jouw huid, haar en nagels kan betekenen?

Geniet nu van een van de beauty producten voor de beste prijs. Vergeet niet gelijk te kijken bij de combideals voor extra veel korting.

 • ? Tijdelijk actie 2+1 Gratis Mardanti Collageen

  Mardanti Collageen Voor 3 Maanden

  69,90
  √Čn spaar 20 Punten
 • Aanbieding!
  Combineer Hyaluronic Serum & Collageen Poeder

  Hyaluronic Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  √Čn spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Megavoordeel Vitamine C & Collageen Poeder

  Vitamine C Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  √Čn spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Het meest complete pakket voor jouw Beautyroutine

  Serum Voordeelpakket & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €173,70.Huidige prijs is: €119,95.
  √Čn spaar 35 Punten