Skip to main content

In de zoektocht naar een middel voor een mooie huid, kom je al snel langs collageen. Collageen is een lichaamseigen eiwit dat een belangrijke rol speelt in het gezond houden van onze huid, botten en gewrichten. Helaas neemt de hoeveelheid collageen in de huid af naarmate we ouder worden. Ons lichaam maakt steeds minder van deze eiwitten aan met als gevolg dat we rimpels ontwikkelen en dat onze huid minder strak wordt. Onze botten worden minder sterk en de gewrichten minder soepel.

Supplementatie van collageen zorgt er dan voor dat je voldoende bouwstenen blijft houden voor een mooie en gezonde huid. Een van de producten die je tegenkomt in de zoektocht naar collageen producten is collageen hydrolysaat.

Wat is collageen hydrolysaat?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is collageen niet een soort stof. Het is een verzameling van eiwitten. Er zijn tientallen verschillende typen collageen, elk met een eigen functie in het lichaam. Ongeveer 80% van de collageen in ons lichaam is van type I. Deze stof is erg belangrijk voor de huid en de botten. Collageen van Type II speelt een belangrijke rol in onze gewrichten.

Collageen hydrolysaat is simpel te omschrijven als een gedroogde vorm van collageen. Collageen zit anders ‘verpakt’ in een soort gelatine-achtige stof. Het gebruik van collageen boven gelatine heeft verschillende voordelen.

De gelatine is een gelei-achtige massa die goed beschermd moet worden tegen invloeden van buitenaf, zoals bacteriën. Collageen daarentegen is een eiwitpoeder dat lange tijd houdbaar is. In een afgesloten pot is collageen langdurig te bewaren. Een tweede grote voordeel is dat collageen hydrolysaat makkelijker oplosbaar is. Hierdoor is het beter op te nemen. Gelatine blijft een geleiachtige massa, ook als het in aanraking komt met water. In sommige gevallen is het zinvol om collageen-eiwitten naar de darmen te sturen. In dat geval kun je wel beter gelatine gebruiken.

Waar is collageen hydrolysaat van gemaakt?

Er zijn veel verschillende bronnen van collageen. Veel collageenproducten zijn gemaakt van vis- of rund. In andere gevallen wordt kip of varken als grondstof gebruikt. Collageen is een eiwit dat alleen bij dieren voorkomt. Als je vegetarisch of veganistisch bent, dan kun je geen collageen hydrolysaat innemen.

Waar moet je op letten als je collageen hydrolysaat koopt?

Er zijn veel producten op basis van collageen hydrolysaat verkrijgbaar in de winkels. Belangrijk bij de keuze voor een type collageen is de oorsprong van het product. Collageen van marine oorsprong (uit bijv. vis) is een soort waar Mardanti voor heeft gekozen. In combinatie met vitamine C draagt dit bij aan de normale collageenvorming en geeft stevigheid aan de huid. Regelmatig gebruik van Mardanti Collageen Booster draagt bij aan de huidtextuur en elasticiteit van de huid én vermindert rimpels.

Wil jij weten wat Mardanti voor jouw huid, haar en nagels kan betekenen?

Geniet nu van een van de beauty producten voor de beste prijs. Vergeet niet gelijk te kijken bij de combideals voor extra veel korting.

 • ? Tijdelijk actie 2+1 Gratis Mardanti Collageen

  Mardanti Collageen Voor 3 Maanden

  69,90
  Én spaar 20 Punten
 • Aanbieding!
  Combineer Hyaluronic Serum & Collageen Poeder

  Hyaluronic Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  Én spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Megavoordeel Vitamine C & Collageen Poeder

  Vitamine C Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  Én spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Het meest complete pakket voor jouw Beautyroutine

  Serum Voordeelpakket & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €173,70.Huidige prijs is: €119,95.
  Én spaar 35 Punten