Skip to main content

Ontdek hoe ook jij een mooi huid kunt krijgen door de juiste voeding.

Een mooie huid heeft een gezonde kleur en is strak, stevig en veerkrachtig, vol van volume, heeft geen schilfertjes en is goed gehydrateerd. Wist je dat voeding hier een grote rol in speelt? Je huid groeit namelijk van binnen naar buiten, dus als je een mooie huid wilt, dan moet je aan de binnenkant beginnen.

Je huid is een graatmeter en geeft aan hoe je gezondheid aan de binnenkant is.

Bij huidproblemen heb je vaak een disbalans in je huid door verkeerde voeding. Bepaalde voeding kunnen ontstekingen veroorzaken die zichtbaar zijn op jouw huid. Daarnaast kan je huid droger worden of sneller verouderen als je een tekort hebt aan bepaalde voedingstoffen. Wil je weer een gezonde mooie huid dan is het belangrijk om aan de binnenkant te beginnen.

Wil je weten hoe ook jij een mooie huid kunt krijgen door de juiste voeding te eten en welke voeding je beter kunt vermijden? Lees hieronder de top 5 voeding voor een mooie huid en de top 5 voeding die je beter kunt vermijden.

Top 5 voeding voor een mooie huid

1. Groenten in verschillende kleuren

Verschillende soorten kleuren groenten bieden hun eigen mix van belangrijke voedingsstoffen die belangrijk zijn voor een mooie huid. Ze geven de energie die wij nodig hebben en houden ons lichaam in topvorm. Daarnaast zorgt het ook voor een betere weerstand, want het versterkt je immuunsysteem.

2. Voeding met anti-oxidanten

Dit beschermt je huid tegen vrije radicalen wat je huid sneller veroudert. Vooral de bessen als; bramen, bosbessen en zwarte bessen bevatten zeer krachtige anti-oxidanten.  Druiven zijn ook goed tegen huidveroudering. In de schil van de druif zit tjokvol dit zijn antioxidanten de je huidcellen beschermen tegen schadelijke aantasting van vrije radicalen.

3. Omega-3 rijke voeding

Vette vis is een goede bron voor eiwit en Omega-3 vetten. De vetten en eiwitten zijn erg goed voor je lichaam en is veel beter dan rood vlees. Omega-6 vetten krijgen we al veel binnen. Geen probleem, totdat de balans verstoord raakt, door bijvoorbeeld overmatige inname van voeding, rijk aan Omega-6 vetten, zoals margarines of vloeibare bak-producten. We worden dan zeer gevoelig voor ontstekingen en moeten dat compenseren door de balans te herstellen; inname van meer omega-3 vetten. Naast vette vis kun je dit ook aanvullen met walnoten, lijnzaadolie of kokosvet. Kokosvet is daarnaast ook zeer goed te gebruiken om in te bakken.

4. Noten (ongebrande en ongezouten )

Noten zijn ook bekend om je immuunsystemen te stimuleren. Vooral het eten van rauwe noten. Hierin zit een zeer hoog gehalte aan vezel in en is ook een goede bron van vitamine, kalium, zink, ijzer, magnesium, koper en selenium. Deze vitamines helpen je cholesterolgehalte goed te houden en het versterken van je immuunsysteem. Het is wel belangrijk om niet te veel ervan te eten. 1 handje per dag is voldoende. Ongebrande rauwe noten werken remmend op de veroudering en zorgen voor een mooie huid.

5. Eiwitten

Eiwitten zijn als bouwstof nodig voor een mooie huid en een goede weerstand. Daarnaast zijn ze belangrijk voor een goede groei en herstel van je cellen. Er zijn dierlijke en plantaardige eiwitten. Niet alle eiwitten zijn goed voor je. De beste eiwitten voor een mooie huid zijn: biologisch vlees of gevogelte. Als je kiest voor biologische, dan is het gebruik van preventieve antibiotica voor alle dieren verboden. Daarnaast hebben de dieren alle ruimte om buiten vrij rond te lopen. Plantaardige eiwitten die goed zijn voor een mooie huid: noten, zaden, kokos en peulvreuchten.

Een mooie huid, van binnenuit! Ondersteun je voeding met Mardanti collageen!

Mardanti is dé beauty expert met een specialisme op het gebied van een mooie huid, van binnenuit. Mardanti is collageen is sinds 15 jaar dé expert op het gebied van beauty van binnenuit. Wij geloven dat de focus op de binnenkant cruciaal is voor een stralende buitenkant.

Mardanti collageen biedt marine collageen aan van Peptan. Mardanti Collageen is een collageen poeder verrijkt met Vitamine C dat zorgt voor soepelheid en hydratatie van de huid van binnenuit. Vitamine C draagt bij aan de normale collageenvorming en geeft stevigheid aan de huid. Regelmatig gebruik van Mardanti Collageen Booster draagt bij aan de huidtextuur en elasticiteit van de huid én vermindert rimpels.

Wil jij weten wat Mardanti voor jouw huid, haar en nagels kan betekenen?

Geniet nu van een van de beauty producten voor de beste prijs. Vergeet niet gelijk te kijken bij de combideals voor extra veel korting.

 • ? Tijdelijk actie 2+1 Gratis Mardanti Collageen

  Mardanti Collageen Voor 3 Maanden

  69,90
  Én spaar 20 Punten
 • Aanbieding!
  Combineer Hyaluronic Serum & Collageen Poeder

  Hyaluronic Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  89,95
  Én spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Megavoordeel Vitamine C & Collageen Poeder

  Vitamine C Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  89,95
  Én spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Het meest complete pakket voor jouw Beautyroutine

  Serum Voordeelpakket & Collageen Poeder voordeelbundel

  119,95
  Én spaar 35 Punten