Skip to main content

Helpt het drinken van Collageen Poeder voor een Mooie Huid?

Collageen wordt heden ten dage steeds geassocieerd met lip injecties en anti-rimpel ingreepjes. Een nieuwe trend is om het poeder in met water te drinken voor een mooie huid van binnenuit. Een groep van vooruitstrevende vrouwen, (en soms mannen) is collageen meer dan dat alleen. Het is het geheim achter hun prachtige, stralende huid. En ze krijgen dit effect zonder een naald te hoeven aanraken.

Is het inderdaad de schoonheidsdrank van de toekomst? Zelf Jennifer Aniston, oprichter van Bulletproof, prijst het de lucht in. Maar is de hype gerechtvaardigd? Ik zocht het voor je uit!

Waarom Drinken?

Het consumeren van collageen is in populariteit gestegen in Azië, waar merken als Shiseido, Amore Pacific en Mardanti Skincare Collageen al jaren hoogwaardige poeders, drankjes en supplementen verkopen. In de VS kwam men op het idee om collageen te drinken na het fenomeen waarbij men bouillon van botten dronk. Tegen die tijd was dat de trend. Recentelijk zijn westerse merken begonnen met de uitrol van schoonheids-supplementen met de kracht van eiwitten.

Het is uniek, omdat het grote hoeveelheden van de aminozuren glycine, proline en lysine bevat. Die aminozuren zijn essentieel voor de vorming en herstel van bindweefsels, reparatie van botten en het verkrijgen van een gezonde huid, haren en nog veel meer.

Huidverslapping

Huidverslapping, een vale teint, rimpels, fijne lijntjes en weinig volume manifesteren zich naarmate we ouder worden. Deze verschijnselen duiden op een collageentekort; de collageenaanmaak neemt immers in de loop der jaren af. Anti-aging behandelingen die de collageenaanmaak in de huid stimuleren, spelen handig in op de vergrijzing van de bevolking. Deze doelgroep wil niets liever dan mooi ouder worden en heeft daar vaak ook wat voor over.

Collageen (afgeleid van het Griekse woord kolla: lijm) is een onmisbaar molecuul voor de structuur en jeugdigheid van de huid, maar is net zo belangrijk voor sterke botten, nagels en haren. Bovendien voorkomt het osteoporose. Het zorgt voor de buig- en treksterkte van de botten, terwijl mineralen zorgen voor de draagkracht. Volgens voedingsspecialist Erik-Alexander Richter is de basis duidelijk: gezond eten, voldoende beweging en je voeding aanvullen met nutricosmetica dragen bij aan een goed collageengehalte en uiteindelijk aan huidverbetering. Want de huid is nu eenmaal een goede indicator van de gesteldheid van het lichaam. Dit zijn de bouwstenen die het nodig heeft om bindweefsels te herstellen en creëren. Deze bindweefsels ondersteunen het lichaam en beginnen af te breken na je twintigste jaar. Door regelmatig collageen te drinken kun je dit proces afremmen.

Hoe helpt het drinken van collageen je huid om meer collageen aan te maken?

De oprichter en CEO van Reserveage, Naomi Whittel, legt uit wat er gebeurt met je huid als je het drinkt: “Als je op wetenschap gebaseerde collageen hydrolysaat drinkt, verhoog je de hoeveelheid aan speciale aminozuren beschikbaar rondom de cellen in je lichaam die collageen maken,”. Whittel is zelf expert in huidverzorgingssupplementen en produceert collageen poeders en supplementen. “Collageen wordt geproduceerd in de huid. De fibroblasten in de huidlaag produceren het collageen, dus het innemen van collageen stimuleert of optimaliseert de eigen productie van collageen. Vooral in gevallen waarin het lichaam zelf minder collageen maakt als gevolg van leeftijd of dieet. Deze informatie is onder andere wetenschappelijk onderbouwd door Peptan.

Mardanti Collageen Beauty Booster

Een van de supplementen die gebaseerd is op deze uitgangspunten is de Mardanti Collageen Booster. Dit supplement bevat collageen met vitamine C. Het supplement is verrijkt met een hoeveelheid vitamine C, zodat de natuurlijke aanmaak van collageen ook gestimuleerd wordt.

Mardanti Skincare Collageen wordt geleverd in een verpakking met 150 gram collageenpoeder. Afhankelijk van je wensen kun je dagelijks vijf of tien gram van dit poeder innemen voor het slapen gaan. Je kunt deze hoeveelheid eenvoudig afmeten met het meegeleverde maatschepje. Vervolgens voeg je dit toe aan een glas water en je drinkt het geheel op. Tijdens de nachtrust doet je lichaam de rest.

Wil jij weten wat Mardanti voor jouw huid, haar en nagels kan betekenen?

Geniet nu van een van de beauty producten voor de beste prijs. Vergeet niet gelijk te kijken bij de combideals voor extra veel korting.

 • ? Tijdelijk actie 2+1 Gratis Mardanti Collageen

  Mardanti Collageen Voor 3 Maanden

  69,90
  Én spaar 20 Punten
 • Aanbieding!
  Combineer Hyaluronic Serum & Collageen Poeder

  Hyaluronic Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  Én spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Megavoordeel Vitamine C & Collageen Poeder

  Vitamine C Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  Én spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Het meest complete pakket voor jouw Beautyroutine

  Serum Voordeelpakket & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €173,70.Huidige prijs is: €119,95.
  Én spaar 35 Punten