Skip to main content

Manieren om collageen te stimuleren

Veel mensen zijn op zoek naar manieren om collageen in de huid te stimuleren om rimpels en andere tekenen van huidveroudering te stoppen. Hier zijn enkele opties die onderzoekers hebben onderzocht.

1. Collageensupplementen

Mensen nemen collageensupplementen voor hun gewrichts- en huidgezondheid. Collageensupplementen zijn ideaal om je collageen aanmaak te stimuleren.

Een review uit 2021 concludeert dat gehydrolyseerde collageensupplementen gedurende 90 dagen rimpels kunnen verminderen en de elasticiteit en hydratatie van de huid kunnen verbeteren.

Bovendien ontdekten de auteurs van een recensie uit 2020 dat de collageenpeptiden in supplementen een directe invloed hebben op de collageenstructuren in het lichaam die bekend staan ​​als fibroblasten.

2. Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een verbinding die de aanmaak van collageen aanmaak stimuleert

In een onderzoek uit 2014 behandelden onderzoekers wonden van patienten met water of hyaluronzuur. De wonden die met hyaluronzuur werden behandeld, verbeterden meer dan de wonden die met water werden behandeld. Ook waren de niveaus van twee soorten collageen hoger in de huid rond die wonden.

Huidvullers, die bedoeld zijn om lijntjes in de huid te verminderen, bevatten vaak hyaluronzuur. Dit bevordert de collageen aanmaak. Uit onderzoek uit 2020 bleek dat een combinatie van hyaluronzuur en een gezuiverd polynucleotide de hoeveelheid en kwaliteit van collageen in de huid hielp verhogen en de elasticiteit van de huid verbeterde.

De auteurs van een studie uit 2021 hebben bewijs gevonden dat hyaluronzuurcapsules ook de hydratatie kunnen verbeteren.

Behandelingen met hyaluronzuur zijn beschikbaar als:

 • injecties
 • actuele crèmes en serums
 • supplementen, bijvoorbeeld, in capsules

3. Vitamine C

Vitamine C is essentieel voor de aanmaak van collageen. Een vitamine C-tekort kan leiden tot lage collageenspiegels, wat resulteert in een mogelijk ernstige aandoening die bekend staat als scheurbuik.

Als iemands vitamine C-spiegel laag is, kan een arts supplementen aanbevelen.

Veel huidverzorgingsbedrijven voegen vitamine C toe aan hun beschermende crèmes. De actuele toepassingen op de huid kunnen helpen beschermen tegen blootstelling aan de zon en veranderingen in pigmentatie. Er is echter geen bewijs om te bevestigen dat het werkt of welke formulering het meest waarschijnlijk effectief is. De collageen aanmaak kan je dus op verschillende manieren stimuleren

Wil jij weten wat Mardanti voor jouw huid, haar en nagels kan betekenen?

Geniet nu van een van de beauty producten voor de beste prijs. Vergeet niet gelijk te kijken bij de combideals voor extra veel korting.

 • ? Tijdelijk actie 2+1 Gratis Mardanti Collageen

  Mardanti Collageen Voor 3 Maanden

  69,90
  Én spaar 20 Punten
 • Aanbieding!
  Combineer Hyaluronic Serum & Collageen Poeder

  Hyaluronic Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  89,95
  Én spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Megavoordeel Vitamine C & Collageen Poeder

  Vitamine C Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  89,95
  Én spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Het meest complete pakket voor jouw Beautyroutine

  Serum Voordeelpakket & Collageen Poeder voordeelbundel

  119,95
  Én spaar 35 Punten