Skip to main content

Collageen is een van de belangrijkste eiwitten in uw lichaam. Het bestaat uit aminozuurketens en is een belangrijk onderdeel van structurele componenten en bindweefsels zoals huid, pezen, spieren, ligamenten en bloedvaten, evenals delen van uw ogen en tanden.

Collageen helpt ook bij bloedstolling, wondgenezing en bescherming van het zenuwstelsel

Collageen leeftijd

Bepaalde voedingsmiddelen, waaronder bottenbouillon, rundvlees, vis, kip, zuivelproducten en eieren, bevatten collageen of helpen uw lichaam het zelf te produceren door essentiële aminozuren en andere voedingsstoffen te leveren die hiervoor nodig zijn.

Omdat je lichaam al het collageen kan produceren dat je nodig hebt als je een uitgebalanceerd dieet volgt, zijn supplementen misschien niet voor iedereen nodig. Toch kunt u ervoor kiezen om dit te doen om bepaalde gezondheidsvoordelen te behalen of om collageentekort of andere aandoeningen te helpen behandelen.

Momenteel hebben gezondheidsautoriteiten geen officiële richtlijnen gegeven over hoeveel collageen per dag moet worden ingenomen.

Inname collageen

De hoeveelheid collageen die u moet innemen, hangt dus af van de vorm die u gebruikt en waarom u het gebruikt.

Gehydrolyseerd collageen is een van de meest voorkomende vormen die in supplementen worden gebruikt, omdat het gemakkelijker wordt opgenomen dan andere soorten. Het wordt vaak verkocht in capsule- of poedervorm, waarvan je de laatste kunt toevoegen aan warme en koude dranken, soepen en zelfs gebakken goederen of ander voedsel.

Een overzicht van klinische studies uit 2019 wees uit dat het dagelijks innemen van 2,5-15 gram gehydrolyseerde collageenpeptiden veilig en effectief kan zijn. Een kleinere dagelijkse dosis van 2,5 gram kan de gewrichtspijn, de gezondheid van de huid en de hydratatie ten goede komen

Het verhogen van deze dosis tot 5 gram per dag heeft het potentieel aangetoond om de botdichtheid te verbeteren. Ten slotte zijn grotere dagelijkse doses van 15 gram van deze peptiden meestal gebruikt om de spiermassa en lichaamssamenstelling te verbeteren.

Mardanti Collageen

Een van de supplementen die gebaseerd is op deze uitgangspunten is de Mardanti Collageen Booster. Dit supplement bevat collageen met vitamine C. Het supplement is verrijkt met een hoeveelheid vitamine C, zodat de natuurlijke aanmaak van collageen ook gestimuleerd wordt.

Mardanti Skincare Collageen wordt geleverd in een verpakking met 150 gram collageenpoeder. Afhankelijk van je wensen kun je dagelijks vijf of tien gram van dit poeder innemen voor het slapen gaan. Je kunt deze hoeveelheid eenvoudig afmeten met het meegeleverde maatschepje. Vervolgens voeg je dit toe aan een glas water en je drinkt het geheel op. Tijdens de nachtrust doet je lichaam de rest.

Wil jij weten wat Mardanti voor jouw huid, haar en nagels kan betekenen?

Geniet nu van een van de beauty producten voor de beste prijs. Vergeet niet gelijk te kijken bij de combideals voor extra veel korting.

 • ? Tijdelijk actie 2+1 Gratis Mardanti Collageen

  Mardanti Collageen Voor 3 Maanden

  69,90
  Én spaar 20 Punten
 • Aanbieding!
  Combineer Hyaluronic Serum & Collageen Poeder

  Hyaluronic Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  Én spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Megavoordeel Vitamine C & Collageen Poeder

  Vitamine C Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  Én spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Het meest complete pakket voor jouw Beautyroutine

  Serum Voordeelpakket & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €173,70.Huidige prijs is: €119,95.
  Én spaar 35 Punten