Skip to main content

Gewrichtsklachten worden meestal veroorzaakt door de afname van de kwaliteit van het kraakbeen in de gewrichten, ook wel artrose genoemd. Kraakbeen bevindt zich tussen de botten en zorgt ervoor dat de gewrichten soepel kunnen bewegen. Ook fungeert het als een soort schokdemper van de gewrichten. Als de conditie van het kraakbeen afneemt of slijt kan ¬†worden. Soms ontstaan er ook ontstekingen in de gewrichten, dan wordt er gesproken van artritis. Artrose en artritis komen vaak voor in de gewrichten van de handen, voeten, knie√ęn, heupen en ruggenwervels.

Erfelijke factoren spelen een rol bij het ontstaan van gewrichtsslijtage, maar ook belasting van de gewrichten door overgewicht of door zwaar lichamelijk werk kan een oorzaak zijn. Om gewrichtsklachten als¬†artrose en artritis¬†tegen te gaan is het belangrijk om de conditie van het kraakbeen goed te houden. Hierbij geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Voedingsstoffen als glucosamine, chondro√Įtine, MSM, hyaluronzuur, vitamine C en vitamine D3 spelen een belangrijke rol bij het gezond houden en het herstel van kraakbeen in de gewrichten.

Glucosamine

Glucosamine is één van de belangrijkste stoffen voor de aanmaak en het herstel van beschadigd gewrichtskraakbeen en de bestrijding van ontstekingsprocessen in de gewrichten. Het is de belangrijkste bouwsteen van proteoglycanen en glycosaminoglycanen die voor een belangrijk deel het kraakbeen vormen.

Chondro√Įtine

Net als glucosamine speelt chondro√Įtine een belangrijke rol bij de vorming van gewrichtskraakbeen en het voorkomt afbraak van kraakbeen.¬†Chondro√Įtine¬†zorgt er ook voor dat het kraakbeen meer vocht vasthoudt waardoor het kraakbeen soepel en elastisch blijft.

MSM

MSM (MethylSulfonylMethaan) is een organische zwavelverbinding die sterk pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Het wordt vaak ingezet bij mensen met spierpijn of overbelaste spieren en bij ontsteking van de gewrichten (artritis).

Vitamine C

Vitamine C speelt een rol bij de aanmaak van collageen, dat een van de belangrijkste bestanddelen is van kraakbeen. Tevens beschermt vitamine C het kraakbeen tegen afbraak door zijn krachtige antioxidant-werking.

Vitamine D

Vitamine D staat vooral bekend vanwege de belangrijke invloed op de botdichtheid, maar het voorkomt ook ontstekingsprocessen in de gewrichten. Vitamine D heeft ook een positieve invloed op de spieren en op het evenwichtsgevoel waardoor de kans op een valpartij bij oudere mensen minder wordt.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die een belangrijk bestanddeel is van het vocht dat in het kraakbeen aanwezig is. Dit vocht fungeert als een soort schokdemper in de gewrichten en het zorgt ervoor dat het gewricht soepel blijft. Er zijn talloze voedingssupplementen op de markt met één of meerdere van deze stoffen.

De oplossing: collageen

Constante beweging en wrijving zorgt voor slijtage van het kraakbeen (soort schokdemper rondom de gewrichten). Hoe ouder je wordt, hoe meer slijtage. Daar is niet zo veel aan te doen. Ook overbelasting, gewrichtsblessures en een ongezonde levensstijl kunnen dit proces versnellen.

Je lichaam bestaat ongeveer voor éénderde uit collageen. Dit belangrijke eiwit is onder andere verantwoordelijk voor de vorming, behoud en herstel van gewrichten en pezen.

In principe maakt het lichaam zelf collageen aan. Na je 25e levensjaar neemt de productie echter af. Je kan je lichaam wel een handje helpen met de collageen aanmaak. Steeds meer mensen kiezen daarom voor collageenrijke voeding of het nemen van collageen supplementen. De collageen poeder van Mardanti is bijvoorbeeld een van die supplementen. Daarnaast bevat het vitamine C dat goed is voor de natuurlijke aanmaak van collageen.

Wil jij weten wat Mardanti voor jouw huid, haar en nagels kan betekenen?

Geniet nu van een van de beauty producten voor de beste prijs. Vergeet niet gelijk te kijken bij de combideals voor extra veel korting.

 • ? Tijdelijk actie 2+1 Gratis Mardanti Collageen

  Mardanti Collageen Voor 3 Maanden

  69,90
  √Čn spaar 20 Punten
 • Aanbieding!
  Combineer Hyaluronic Serum & Collageen Poeder

  Hyaluronic Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  √Čn spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Megavoordeel Vitamine C & Collageen Poeder

  Vitamine C Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  √Čn spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Het meest complete pakket voor jouw Beautyroutine

  Serum Voordeelpakket & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €173,70.Huidige prijs is: €119,95.
  √Čn spaar 35 Punten