Skip to main content

De zes beste vitaminen voor een mooie huid & sterk haar

Vitaminen, ze zijn noodzakelijk voor je gezondheid. Ook voor de huid. Bij een tekort aan vitamine kunnen er huidproblemen ontstaan. Vitamine en mineralen zorgen voor een goede opbouw van de huid. Ze zijn als de bouwstenen en zorgen ervoor dat je huid goed kan functioneren. Zo kan de huid door voldoende vitamine en mineralen zichzelf beter herstellen. Het is belangrijk door middel van voeding alle vitamine en mineralen binnen te krijgen. Net als collageen kunnen we niet alle vitaminen (op iedere leeftijd) zelf aan maken! Toch blijft het moeilijk om al die vitaminen in juiste hoeveelheden te eten. Gelukkig kunnen we door (collageen) supplementen toch die juiste hoeveelheden binnen krijgen.

Een mooie huid & haar begint bij een goede gezondheid. Als je er gezond en stralend uit wil blijven zien, is het essentieel dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Wil je een zachte en soepele huid, de kans op rimpels verkleinen of je huidskleur verbeteren? Voller haar met meer volume? Lees dan verder!

Probeer deze 6 vitaminen voor een stralende huid & sterk haar!

1.Vitamine C de natuurlijke collageen booster
Vitamine C is essentieel  voor de aanmaak van collageen. Vitamine C ondersteunt  het natuurlijke huidherstel, waardoor plekjes en wondjes (door bijvoorbeeld acne of onzuiverheden) sneller genezen.

2. Riboflavine voor Huidstructuur
Ook wel B2 genoemd. Vitamine B2 ondersteunt een gezonde huid, nagels en haar. Riboflavine is onmisbaar het behoud van een normale structuur en functie van de huid. Een tekort aan deze vitamine kan ook resulteren in huidafwijkingen. Deze B2 vitamine houdt de huid gezond en helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit.

3. Biotine voor Huid & Haar Conditie
Ook wel vitamine B8 genoemd. Het draagt bij aan sterk en glanzend haar en is belangrijk voor de huid. Biotine draagt ook bij aan het behoud van een normale huid en gezond haar. Het zorgt ervoor dat huid & haar in goede conditie blijven.

Biotine en Riboflavine zitten vaak in voedingssupplementen zoals een multivitaminen, vitamine B- complex of in supplementen speciaal bedoeld voor je huid, haar en nagels. Óf in collageensupplementen!

4. Zink herstelt je Huid, Haar én Nagels
Door de processen waarbij zink is betrokken noemen wij zink ook wel een beauty mineraal. Samen met ander vitaminen helpt zink je haar en nagels sterk en gezond te houden. Daarnaast helpt zink om je huid te herstellen door de celdeling te stimuleren. Zink kan ontzettend veel betekenen voor de groei en herstel van je haar. Haarverlies kan veroorzaakt worden door een zink tekort maar ook door een teveel aan het mineraal zink. Zink is nodig voor de productie van collageen, daarnaast is zink effectief tegen acne en ruwe plekken. Én tenslotte helpt Zink om een gezonde groei van je nagels te bevorderen. Een tekort is ook te zien aan kleine witte vlekjes op je nagels.

5. Koper voor een gezonde Huid & Haar
Koper is een nuttig mineraal en heeft een positief resultaat op huid en haar. Koper bevordert de normale pigmentatie van de huid én het haar. Omdat koper betrokken is bij de vorming van bindweefsel en de pigmentatie van huid en haar, kan het een gezonde huid en haar ondersteunen. Daarnaast helpt Koper de lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Koper komt vaak voor in een multivitaminen, in een mineralencomplex of in een complex voor huid, haar en nagels, in de vorm van tabletten. Óf in collageensupplementen!

6. Hyaluronzuur als Vochtinbrenger
Hyaluronzuur is booming! Er zijn veel redenen om van Hyaluronzuur te houden! Het is een natuurlijke vochtinbrenger, , die zorgt voor betere vochtopname en vochtverlies tegengaat, waardoor de huid een gezonde, stevige uitstraling krijgt. Daarnaast is het een belangrijk onderdeel van de huid, is Hyaluronzuur effectief in het helpen behouden van de elasticiteit. Hyaluronzuur is een stof die van nature voorkomt en tot 1.000 keer zijn gewicht in water kan dragen, waardoor de huid wordt gehydrateerd en beschermd. Een uitstekende vochtinbrenger dus voor elke huidconditie!

Collageen
Collageen is geen vitamine of mineraal, maar een eiwit. Het zit in vlees en vis. Collageen is onderdeel van het bindweefsel in onze huid en zorgt voor stevigheid en elasticiteit. Je lichaam maakt zelf collageen aan, maar bij het ouder worden vermindert de productie er van. Voor een goede vorming van collageen door de huid is bijvoorbeeld vitamine C essentieel. Daarnaast bieden verschillende collageenaanbieders weer andere samenstellingen. Kijk goed naar de ingrediënten welke vitamine zijn toegevoegd. Collageen is op dit moment een erg populair supplement. Het is verkrijgbaar in verschillende vormen zoals poeder, en kan worden genuttigd met water, koffie, smoothies of zelfs in je yoghurt.

Bestel nu Mardanti Collageen Poeder

Begin vandaag nog met essentiële vitaminen aan een betere huid & Haar met de Mardanti Beauty Producten

Wil jij weten wat Mardanti voor jouw huid, haar en nagels kan betekenen?

Geniet nu van een van de beauty producten voor de beste prijs. Vergeet niet gelijk te kijken bij de combideals voor extra veel korting.

 • ? Tijdelijk actie 2+1 Gratis Mardanti Collageen

  Mardanti Collageen Voor 3 Maanden

  69,90
  Én spaar 20 Punten
 • Aanbieding!
  Combineer Hyaluronic Serum & Collageen Poeder

  Hyaluronic Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  Én spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Megavoordeel Vitamine C & Collageen Poeder

  Vitamine C Serum & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €117,80.Huidige prijs is: €89,95.
  Én spaar 26 Punten
 • Aanbieding!
  Het meest complete pakket voor jouw Beautyroutine

  Serum Voordeelpakket & Collageen Poeder voordeelbundel

  Oorspronkelijke prijs was: €173,70.Huidige prijs is: €119,95.
  Én spaar 35 Punten