Skip to main content

Onderzoek bevestigt resultaten

Mardanti collageen met het gecertificeerde MSC-keurmerk

Er zijn verschillende onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken uitgevoerd naar het gebruik van collageen peptiden die we gebruiken voor Mardanti. De bewezen resultaten op het gebied van rimpeldiepte en de zichtbaarheid huidverbeteringen zijn zeer indrukwekkend en nauwkeurig onderbouwd. Mardanti biedt Collageen peptides Peptan® Hydrolysaat met Vitamine C aan. Het collageen is op basis van vis. Peptan® Collageen Peptiden zijn collageen peptiden van zéér hoge kwaliteit. Mardanti biedt Collageen Hydrolysaat, de verkleinde vorm van collageen dat beter opgenomen kan worden door het lichaam. Daarnaast draagt de Vitamine C bij aan de normale collageenvorming.

Er zijn verschillende types dierlijke collageen. Mardanti biedt viscollageen type 1 aan: Collageen type 1 bevindt zich vooral in de huid, haar, nagels, botten, kraakbeen, bindweefsel, gewrichtsbanden, pezen en bloedvaten. Type 1 collageen omvat 90% van het collageen in ons lichaam.

Peptan Marine collageen is afkomstig van 100% wild gevangen vis, allemaal van visserijen die duurzaam gecertificeerd zijn door de Marine Stewardship Council (MSC) De MSC is een internationale non-profitorganisatie die – net als wij – willen dat toekomstige generaties voor altijd kunnen genieten van zeevruchten en oceanen vol leven. Met onze Peptan Marine collageenoplossing kan Mardanti haar klanten een duurzaam en verantwoord product aanbieden dat goed is voor zowel de gezondheid al het welzijn.

Wetenschappelijke studies

Nieuwe klinisch onderzoek bevestigt de efficiëntie van Peptan voor huidschoonheid en haarsterkte

Peptan® collageen peptiden leveren verschillende gezondheidsvoordelen op en vertonen unieke bioactieve eigenschappen in het lichaam. Investeren in wetenschappelijk onderzoek en klinische studies is noodzakelijk, en wetenschappelijke studies worden permanent uitgevoerd, inclusief in-vitro, in-vivo en klinisch onderzoek om Peptans® gezondheidsvoordelen verder te onderbouwen en de potentiële applicaties uit te breiden.

Uitwendig leidt de verminderde aanmaak van collageen tot rimpelvorming en een drogere huid. Ook kan de conditie van haren en nagels achteruit gaan. Je huid en haar zeggen veel over wie je bent, over je levensstijl, leefomgeving, voeding en zelfs je huidverzorgingsregime. De buitenste laag van de huid beschermt ons tegen ultraviolette (UV) straling, schadelijke chemicaliën en infecties. Dermis is de veel dikkere tweede huidlaag. Hier vind je collageen. Collageenvezels in de dermis vormen de infrastructuur voor elastine, dat de elasticiteit van de huid in stand houdt, en voor hyaluronzuur om vocht vast te houden. Veroudering vindt hier plaats voordat deze zichtbaar is aan de oppervlakte. Haar bestaat voor 65-95% uit proteïne. Met de leeftijd kunnen haarvezels worden verzwakt, waardoor ze meer breekbaar worden en minder glanzend lijken.

Bevordering van een gladde huid met collageenpeptiden

Het Peptan klinische onderzoek werd uitgevoerd met 60 gezonde vrouwen in de leeftijd van 45 tot 60 jaar. Gedurende een vastgestelde periode van 90 dagen ontving een groep van 30 deelnemers een dagelijkse dosis van 5 g Peptan-collageenpeptiden, terwijl de overige proefpersonen een placebocontrole gebruikten. Parameters van huidkenmerken in het gebied van de wangen, rond de neus, ogen, mond, evenals de haarsterkte werden vastgesteld. Dit werd opnieuw na 45 en 90 dagen vastgesteld. De resultaten lieten significante verbeteringen zien in het algehele uiterlijk van de huid, gekenmerkt door een afname van rimpels met 13% en een vermindering van de zichtbaarheid van poriën in het gebied van de jukbeenderen in 57%. Na het innemen van Peptan lag een duidelijke toename van de dichtheid van de dermis, die de krachtgevende collageenlaag van de huid bevat.

Rimpelvermindering
In het onderzoek is er dagelijks 5 gr aan collageen genuttigd gedurende 90 dagen. Wanneer we de volledige resultaten bekijken, kunnen we het volgende vaststellen:

Vermindering van rimpels aan

  • 13% rond de ogen
  • 10% rond de mond

Verbetering van de hydratatie van de huid

Peptan heeft aangetoond dat het niet alleen de collageendichtheid van de huid verhoogt, maar ook het vochtgehalte. In het onderzoek (2) zijn de volgende resultaten van Peptan collageen aangetoond: het verhoogt de hydratatie van de huid met 28% na 8 weken. 91% van de onderzochte kandidaten van het Peptan onderzoek gaf aan een hogere hydratatie van de huid ook daadwerkelijk te ervaren.

Wetenschappelijk bewijs voor haarsterkte

Hoewel collageen bekend staat om het bevorderen van sterker en gezonder haar, is er tot nu toe geen wetenschappelijke beoordeling van deze schoonheidsvoordelen. Deze nieuwe studie evalueerde de kenmerken van haar met behulp van een texturometer voor en na Peptan-suppletie, waarbij duidelijk een toename van de mechanische sterkte van het haar met 13% werd aangetoond. Mechanische sterkte is gekoppeld aan verbeterde eigenschappen van de haarcortex, wat vooral gunstig kan zijn voor ouder wordend haar.

In hetzelfde onderzoek (1) verhoogde Peptan effectief de breekkracht van het haar, waardoor het gezonder en sterker werd:

Versterking van haar:

  • 13% meer haarsterkte

Afname van de afbraak van collageen

In een Peptan klinische studie is er onderzoek (2) gedaan met 10 g Peptan collageen per dag gedurende een periode van drie maanden. Er is aangetoond dat Peptan: vermindering van de afbraak van het collageennetwerk met 31% na twaalf weken inname

Meer informatie over Mardanti Collageen Peptides van Peptan® Hydrolysaat